5.6.2018 15.00

Kirje kansanedustajille pakkopalautuksista

Suomen Helluntaikirkko lähetti kirjeen kansanedustajille kristittyjen turvapaikanhakijoiden palautuksista.

Kristittyjen turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset järkyttävät uskoa oikeusvaltioon

Helluntaiseurakuntiin on tullut viimeisten kolmen vuoden aikana turvapaikanhakijoita, jotka ovat halunneet kääntyä kristityiksi. Monet heistä ovat liittyneet seurakuntien jäseniksi ja tulleet osaksi hengellistä yhteisöä. Heidät tunnetaan ja heidän elämänmuutoksensa on todettu aidoksi.
Nyt seurakuntiin on alkanut tulla uutisia kielteisistä päätöksistä ja palautuksista mm. Irakiin, Iraniin ja Afganistaniin. Migrin ja hallinto-oikeuksien perusteluissa näkyy asiantuntemattomuus uskonnollisesta elämästä ja tietämättömyys helluntaiseurakuntien uskonkäsityksestä, käytänteistä ja uskoontuloprosessista.

Seurakuntien lausuntoja ei huomioida

Vakavin huomiomme liittyy Helluntaiseurakuntien pastoreiden lausuntoihin. Niitä ei usein ole huomioitu ollenkaan tai niille ei ole annettu sitä painoarvoa, joka oman uskonnon ja seurakunnan asiantuntemukseen tulisi laittaa. Viime vuosikymmeninä seurakuntiimme on liittynyt runsaasti maahanmuuttajia, heidän joukossaan myös paljon islamista kääntyneitä. Tämä ei siis ole uusi asia Suomen helluntaiseurakunnissa, ja tilanne on sama myös kansainvälisesti.
Olemme edelleen itse oman yhteisömme uskonkäsityksen ja siihen liittymisen parhaat asiantuntijat. Olisi myös vastoin helluntaiseurakuntien etua, jos seurakuntaamme liittyisi joku vääristä motiiveista, tai ilman että hän ei olisi aidosti kääntynyt. Emme myöskään kannata hallitsematonta maahanmuuttoa.
Nyt Migrin ja hallinto-oikeuden päätöksillä seurakuntiemme jäseniltä, jotka ovat aidosti ja henkilökohtaisesti helluntailaisia, kielletään kristinuskon identiteetti tai sen harjoittaminen. Sen lisäksi, että usein oma perhe ja suku on hylännyt heidät kääntymyksen vuoksi, Suomen valtio lähettää heitä kuolemanvaaraan.

Luottamus viranomaisiin järkkyy

Helluntailaiset yhteisömme ovat järkyttyneitä suomalaisten viranomaisten toiminnasta ja päätöksistä. Emme pysty luottamaan Migrin asiantuntemukseen uskontoasioissa emmekä oikeusjärjestelmään, joka vahvistaa kestämättömät päätökset. Turvapaikkajärjestelmä näyttäytyy poliittisen ohjauksen työkaluna. Aidosti kristittyjä lähetetään vainotuiksi ja uusiin pakomatkoihin, pahimmillaan kuolemaan.
Vetoamme Juha Sipilän johtamaan hallitukseen, että turvapaikanhakijoiden perusoikeudet uskonnolliseen vakaumukseen turvattaisiin päätöksenteossa. Vetoamme myös kansanedustajiin jokaisessa puolueessa, että tämä parhaillaan käynnissä oleva vääryys korjataan.

Mika Yrjölä                                             Usko Katto
Suomen Helluntaikirkon johtaja               Suomen Helluntaikirkon varapuheenjohtaja
Helsingin Saalem-seurakunnan johtaja    Tampereen helluntaiseurakunnan johtaja