17.3.2020 15.00

Korona ja vuosikokoukset

Korona-virusepidemian aikana yli 10 hlön julkiset kokoukset on kielletty. Seurakunnan ja yhdistyksen vuosikokous ei sinänsä ole julkinen kokous, vaan rajatusti jäsenistölle suunnattu. Epidemian kannalta riski on kuitenkin sama, eli kokousten järjestämistä on syytä välttää.

Vuosikokouksesta on seurakunnan ja yhdistyksen säännöissä määrätty, että se on pidettävä vuosittain tiettyyn määräaikaan mennessä. Nyt epidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa on kuitenkin syytä jättää kokous pitämättä ns. force majeure -perusteilla eli pakottavista syistä. Tästä on kuitenkin tiedotettava jäsenistöä. Kokous tulee pitää heti kun se tulee mahdolliseksi. Edellisessä vuosikokouksessa valittu hallitus ja muut luottamushenkilöt jatkavat tehtävässään myöhemmin pidettävään kokoukseen saakka.